Hastanemizde Nöro-Navigasyon Yöntemi Kullanılmaya Başladı
13 Nisan 2021

HASTANEMİZDE NÖRO-NAVİGASYON YÖNTEMİ KULLANILMAYA BAŞLADI

Oldukça riskli ameliyatlardan olan beyin tümörü ameliyatlarında, beyin dokusuna zarar vermeden tümörün çıkarılmasını sağlayan “nöro-navigasyon” yöntemi ile beyin tümörü ameliyatları hastanemizde yapılmaya başladı.

Hastanemizde, yıllardır yapılmakta olan beyin tümörü ameliyatlarında ilk kez nöro-navigasyon yöntemi uygulandı. Henüz yeni bir uygulama olan navigasyon ile 60 yaşındaki H.S. isimli hastanın beyninde derin yerleşimli, yaklaşık 2 cm. boyutlarında tümör dokusu güvenli bir şekilde temizlendi. Bu yöntemin normal beyin dokusuna zarar vermeden, lezyona direkt ulaşım kolaylığı sağladığı görüldü. Bu ameliyat, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanlarımızdan Dr.Volkan Zincircioğlu, Dr.Özgür Yusuf Aktaş ve Dr.Erdinç Özbek tarafından yapılıyor. Yapılan açıklamada, nöro-navigasyon yönteminin beyin ameliyatlarında en kritik noktalardan birisi normal beyin dokusuna zarar vermeden en güvenli ve kısa yoldan beyin lezyonunu çıkarabildiği belirtildi.

• 172781074_3785987911469610_3085239959444087801_n.jpg