Merkezefendi Devlet Hastanesinde Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Op. Dr. Kadri Sert, özellikli burun ameliyatı için başvuranlarının sayısının arttığına dikkat çekti.
Burun tıkanıklığı, nefes almada güçlük, ağız açık uyuma ve horlama şikayetleri olan hastaların burun ile ilgili muayenelerinde ameliyat gerekliliği tespit edilen hastalara ameliyat planladıklarını belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op.Dr. Kadri Sert, “Burun tıkanıklığı yaşayan hastalarda uyku problemleri, uykuda nefes durması (apne), sık boğaz enfeksiyonu geçirme, ağız kuruluğu, egzersiz sırasında ağız solunumu, yaşam kalitesinde düşme gibi şikayetler görülebilmektedir. Burun tıkanıklığına doğuştan ya da sonradan alınan travmalar sonucu oluşan kıkırdak ve kemik eğriliklerinin yol açabilmektedir. Gerekli olduğu takdirde burunun hem iç hem dış kısmına müdahale edilerek düzeltmeler sağlandıktan sonra hastaların daha rahat nefes almaları ve uyku düzenine kavuşmaları sağlanmaktadır” şeklinde konuştu.
NE TÜR AMELİYATLAR YAPILIYOR?
Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde görev yapan Kulak Burun Boğaz uzmanlarından Op.Dr. Kadri Sert, Op. Dr. Halil İbrahim Mavili ve Op. Dr. Berent Gürkan tarafından çok sayıda çeşitli ameliyatlar yapılıyor. Yapılan ameliyatlarla ilgili açıklamada bulunan Op.Dr.Kadri Sert, “Hastanemiz KBB polikliniğinde; kulak, burun, boğaz, baş ve boyun bölgesi ile ilgili hastalıkların teşhis ve tedavisi, kulak iltihapları, yüz felci, baş dönmesi, sinüzit, burun kanaması, burun alerjik hastalıkları, dudak ağız dil hastalıkları, tükrük bezi hastalıkları, burun, boğaz, geniz ve gırtlak endoskopik muayeneleri yapılmaktadır. Aynı zamanda baş, boyun kanserleri teşhisi ve tedavisinin planlanması da yapılıyor. Bununla beraber hastanemizde yapılan ameliyatlar arasında; geniz eti ve bademcik ameliyatları, dil bağı açılması, boyunda kitle, lenf bezi eksizyon ve biyopsisi, burun eğriliğinin düzeltilmesi (septoplasti) , estetik burun ameliyatı (rinoplasti), nazal valv cerrahisi, burun eti (konka) ameliyatları, endoskopik ve mikroskopik yöntemler ile timpanoplasti , miringoplasti (kulak zarı ameliyatı), kulağa tüp takılması, miringotomi ve ses tellerinin biyopsisi, kist, nodül, polip vs çıkarılması ameliyatları sayılabilir” şeklinde konuştu.
İŞİTME KAYBI OLANLAR BAŞVURABİLİR
Odyometri ve timpanometri cihazları ile işitme kaybı nedenlerin araştırıldığını dile getiren Op. Dr. Kadri Sert, “İşitme kaybı olan hastaların hastanemize başvurduğu takdirde hastanemizde bulunan iki adet odyometri ve timpanometri cihazları, üç tecrübeli odyometristlerimiz ile yapılan testler sonucu işitme kayıpları teşhis edilerek tedavileri planlanmaktadır. Uygun görülen hastalara işitme cihazı kullanımı için rapor yazılmaktadır.” şeklinde konuştu.